Nous sommes qui?

ABVV Platformwerkers is een dienst aangeboden door het ABVV FRANCAIS.

 

Het ABVV is een vakbond die werknemers verenigt en ijvert voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden. Wij geloven dat de evolutie van de platformeconomie een grote impact heeft op de werknemers op verschillende niveaus. We zijn niet tegen die technologische vooruitgang. We moeten als vakbond wel waakzaam zijn voor de mogelijke risico’ s die deze digitale evolutie teweeg brengt. Deze evoluties willen we omvormen tot kansen voor de arbeidsmarkt en de werknemers.

Het steeds meer ‘outsourcen’ en mensen in een ‘freelance’-statuut duwen vormt een bedreiging voor het werken in loondienst dat nog steeds de beste bescherming biedt inzake arbeidsrecht en sociale zekerheid. Daarom willen we platformwerkers die ingezet worden voor activiteiten in onze sectoren, zo goed mogelijk vertegenwoordigen, beschermen, en verder helpen bij allerhande vragen.

Wij willen met deze site de werknemers die kiezen om een extra centje bij te verdienen, helpen zodat ook hun rechten in dat statuut zo goed mogelijk uitgebouwd worden. Wil je meewerken? Neem dan contact op met ons!

Contact FR

5 + 5 =